Simone Aaberg Kærn

Flyvende, fængende, foredrag af kunstner og pilot Simone Aaberg Kærn.

– Se mulighederne og gå efter dem, foredrag og kreative workshops.
Om modet til at drømme en vision, sætte et mål og flyve ud på mission…

så drømmen bliver til virkelighed.

Simone Aaberg Kærn holder en række populære foredrag og deltager i debatter. Alle foredrag er inspirerende, livlige og formidlet humoristisk. De kan vinkles til lederuddannelse, et kunstfagligt interesseret publikum eller som inspirerende og samfundsrelevant underholdning.

Simone Aaberg Kærn, international anerkendt billedkunstner, fotograf og dokumentarfilminstruktør, født i 1969. Kærn er privatpilot og en grænsesøgende kunstner, som har en personlig strategi i en verden i krig. Den handlekraftige kvinde fik sine vinger af en bande 80-arige damer, der, fløj krigsfly under den anden verdenskrig. (TV serien ”Sisters in the Sky”, DR 2). Hun arbejder med flere virksomheder og har senest lavet tegneworkshops med medarbejderne som led i visions arbejdet med Flyvevåbnet på Flyvestation Skrydstrup. Kærn er medlem af Akademiraadet, der er Statens rådgiver i kunstneriske og æstetiske spørgsmål.

I 2010 malede hun statsministerportrættet af Anders Fogh Rasmussen til Folketinget. I 2011 fik hun opgaven, at male et Bataljemaleri som skulle skildre den danske indsats i Libyen krigen. Kærn måtte derfor til fronten i Libyen for, at se hvor de danske bomber landede. Men da hun kom tilbage, brød Forsvaret sig ikke om det Kærn havde set og skitseret. Kærn realiserede nu alligevel kæmpemaleriet. Man kan nok sige nej tak, men ikke stoppe kunsten. 5 år efter, at kunstneren fik opgaven, kan man se gigant maleriet udstillet på Kunsthal Charlottenborg.

Kærn er kendt fra talrige TV fremtrædener bl.a. Senest som dommer “Danmarks Bedste Portræt maler” på DR1. Hun blev kendt som piloten i den prisbelønnede dokumentar ”Smiling in a War Zone”. Hun har udstillet bl.a. pa Louisiana museet i Humlebæk, Venedig Biennalen, Muse D’art de Moderne i Paris og San Diego State University. Derudover har hun haft store soloudstillinger på bl.a. AROS, Malmö Konsthal samt kunstmuseum Thun i Sweitz.

Process: Kunstnerens aktioner kræver ikke kun stort mod. Nogle kræver praktisk styring og tilrettelæggelse over en lang periode, mens andre fordrer umiddelbar handling, hurtige beslutninger og tillid sin mavefornemmelse i situationen. Processen involverer f.eks. risk management, materialeproducenter, valg af samarbejdspartnere, samt forhandlinger med fremmede smuglere, warlords og militær. Kærn ser muligheder hvor andre ser problemmer.

Kunstneren researcher, interviewer og forbereder sig som en almindelig privatpilot eller journalist, men hun tænker også på en hel anden måde. De ideer, der bærer hendes budskab om, at være fri og gøre det umulige, står som rene eksperimenter – eventyrlige og fantastiske. Men de handlinger, der udgør det endelige kunstværk, er farlige og højrisikable. – og dog, missionen er jo ikke fuldført medmindre, at materialet og kunstneren kan komme hjem igen og færdiggør slutproduktet.

 

At smile i en krigszone

Hvis man kan smile i en krigszone er meget muligt?

45 min + spørgerunde eller 30 minutters pep talk.

Startskuddet til den 5.700 km lange rejse i et bedstemor-and-fly lavet af metalrør og malet stof… er En morgenavis! En stemnings rapport af Carsten Jensen fra det amerikansk kontrollerede Kabul i Afghanistan. I artiklen optræder den 16-arige Farial. Hendes drøm er at flyve.
Simone drikker kaffen op og køber straks et fly, fast besluttet pa at flyve ned til pigen i Kabul. ”Alle mennesker burde have lov at flyve! I det mindste skal Farial have mulighed for at prøve at styre flyveren selv. Ind imellem kan det jo hjælpe at se sin situation i et lidt større perspektiv!? ”
Følg med pa eventyret og fa indblik i bevæggrundene for at tage af sted og strategierne til at gennemføre det umulige. Hvad tænker man nar man sætter livet pa spil for at drømme skal blive til virkelighed? Hvad sker der nar flyvsk utopi rammer den mudrede Afghanske virkelighed?
For Simone handler det om, som kunstner, at være forkert på den rigtige made. At være den sten i skoen, der far folk til smilende, at klø sig i hovedbunden… og måske tænke efter…
Oplev en forrygende og humoristisk fortælling om kvindeligt heltemod, søsterskab og storpolitik. Det vitaliserende foredrag er altid efterfulgt af en heftig spørgerunde og debat.
Hvis man kan smile i en krigszone er meget muligt?

Kunsten at flyve -inspirerende workshop

Byg jeres egne varmluftballoner og giv ideer og drømme en omgang varm luft og se dem få flyvehøjde!

En opløftende dag hvor vi giver vores drømme og ideer form gennem kunst og konstruktion.

Smuk og æstetisk performance får flyvehøjde med inspirerende fortælling af kunstneren, der fløj en lille papflyver fra Lille Skensved til Kabul for at lade en afghansk piges flyvedrøm blive til virkelighed. En fortælling om at en at turde lade drømmen blive til virkelighed, ved at tage problemerne som udfordringer, en af gangen og med et glimt i øjet.

Bagefter bygger vi vores egne store balloner og sender dem sammen op under loftet i en smuk og poetisk performance. Workshoppen kan skaleres fra 5 pers -500 pers eller mere.

For særligt kunstinteresserede tilbydes et kunsthistorisk modul, hvor vi ser på flyvning i billedkunsten.

Hør mere ved at skrive til info@aaberg-kaern.dk eller kontakt artventure.dk

Kom igang med portrætter med Anders Foghs Rasmussens portrætmaler

Kom igang med portrætter! Workshop og foredrag

Simone Aaberg Kærn er dommer i DR Tv satsningen “Danmarks bedste portrætmaler” 2018.

Det er fantastisk at tegne og male! Men hvad er godt portræt? Hvornår bliver et portræt kunst? Og hvilke interessante nutidskunstnere arbejder med portrætter? Kærn afholder foredrag og portræt samtaler, hvor hun med stor energi og humor, giver bud på en revitaliseret genre og skaber diskussions lyst hos deltagerne. Kærn udbyder tegne-meditation samt en 4 timers portræt workshop for begyndere eller øvede. Workshoppen har to indlagte foredrag samt praktiske øvelser. I får en hæsblæsende kunsthistorisk gennemgang samt en grundig indføring i portrætter i nytidskunsten med en krølle omkring det ustyrlige kreative liv på instagram og andre sociale platforme. Gennemgang af forskellige analoge og digitale teknikker med deres fordele og udfordringer. Mulighed for individuel vejledning. Skriv til info@aaberg-kaern.dk og hør mere.

Mulighed for guided tegnemeditation - fordybelse og indsigt.
Mulighed for at lave arrangementer på Tøjhusmuseet, der viser Kærns store krigsmaleri over Libyen krigen i hele 2018.

Foredrag

At smile i en krigszone
Kunsten at flyve -inspirerende workshop
Kom igang med portrætter med Anders Foghs Rasmussens portrætmaler