Majken Brahe Ellegaard Christensen

Formidling skal være en leg for både afsender og modtager!

Jeg er uddannet astrofysiker fra Københavns Universitet og er i dag selvstændig videnskabsformidler i mit eget firma, Astronomicca. Vejen hertil er brolagt med bl.a. jobs i  finanssektoren (Danske Bank og Nationalbanken), hvor jeg beregnede risiko og præsenterede modeller, indtil jeg i 2016 blev projektleder for formidling af kvantefysik på Syddansk Universitet. Jeg er formand i Danmarks ældste forening for astronomi, Astronomisk Selskab, og bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i Kvinder i Fysik. Løbende skriver jeg artikler for bl.a. videnskab.dk og Illustreret Videnskab – og så er jeg ekspert i at kommunikere komplekse emner i et letforståeligt sprog.

Nøglen til god kommunikation er, at det skal være sjovt for både afsender og modtager! Book et foredrag og hør mere. Foredrag kan gives på både dansk og engelsk.

Bliv en bedre formidler - lær at kommunikere det komplekse simpelt

Foredrag om kommunikation og vejen fra den private finanssektor til offentlig videnskabsformidling. Kommunikation er nøglen til udvikling og fremgang, og du kan nå langt med simple tricks til en god formidlingsstrategi.

Fysik, forskning og finans lyder måske som en bred skare, men de har én ting til fælles: hvis ikke indholdet formidles letforståeligt, sker der ingen udvikling. Hør hvordan jeg har brugt mine erfaringer fra både det private erhvervsliv og de offentlige universiteter til at opbygge et firma, som er specialiseret i videnskabs- og forskningsformidling.

Fra Big Bang og til i dag

Somme tider skal man træde ud af de vante rammer for at bryde hverdagens gentagelser og få ny inspiration og arbejdsglæde. Et foredrag om vores fantastiske Univers åbner op for nysgerrigheden og sætter gang kreative tanker. Det kan anbefales fx til en personaledag eller som et frisk pust i arbejdsdagen.

Foredraget "Fra Big Bang og til i dag" er en times foredrag om Universets uendelighed og hvordan det gik til, at vi kan være her i dag. Universet blev skabt for 13,7 milliarder år siden i det vi (meget misvisende) kalder Big Bang. Der var nemlig ikke en stor brændende eksplosion, med derimod et energisk og samtidigt stille udbrud overalt på samme tid. Efter nogle millioner år blev de første stjerner skabt, og siden blev galakserne større og flere. I dag bor vi i Mælkevejen, som består af ca. 200 milliarder stjerner. Men det er blot en dråbe i det astronomiske verdensrum.

Vidste du at der er flere stjerner i Universet end der er sandkorn på Jorden? Hør hvordan det kan gå til, og meget mere om hvor vi allesammen kommer fra i dette foredrag om astronomi - på et niveau, hvor alle kan være med!

Science på sociale medier

Videnskabsformidling har aldrig været vigtigere end det er i dag. Sociale medier som Instagram, Twitter og Facebook anvendes overalt på kloden til at udbrede budskaber. Nu bliver de også i voksende omfang brugt af især yngre forskere til at formidle deres forskning. Hvilken rolle har de "nye" platforme indenfor videnskabsformidling i 2018? Og hvilken betydning har det, at alle har adgang til disse platforme? Den øgede eksponering fra alle hjørner af samfundet gør konkurrencen om opmærksomhed større end nogensinde før.

I USA har man i 2018 har besluttet at nedskære budgettet for nationale videnskabs- og forskningsinstitutioner, samtidig med at der skabes tvivl om videnskabelige påstande om fx klimaændringer. Den øgede mængde af kommercielle reklamer, som taler til vores følelser, har gjort det vigtigere end nogensinde før at åbne dørene til videnskabens verden og invitere offentligheden indenfor. Det er simpelthen nødvendigt for at opretholde og udvikle et moderne samfund, der bygger på videnskabelige beslutninger. Sociale medier kan hjælpe med netop det.

Foredrag

Bliv en bedre formidler - lær at kommunikere det komplekse simpelt
Fra Big Bang og til i dag
Science på sociale medier