Jan Tvernø

Hvis der er en plet på et landkort - Så kan du komme dertil !

Mit navn er Jan Tvernø – Jeg holder foredrag fordi …

Jeg har oplevet mere end de fleste mennesker på mine rejser rundt om i verden, og jeg vil gerne medvirke til at afmystificere den fantastiske verden vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige møder med helt almindelige mennesker i Sudan, Iran, Bolivia, Mongoliet eller Papua Ny-Guinea !

Jeg er et helt almindelig menneske, som har noget at bidrage med. Jeg har formået at skabe en usædvanlig tilværelse med mange berigende oplevelser ude i verdens yderste afkroge. Jeg synes derfor selv, at jeg er et meget priviligeret menneske.

Mine oplevelser har imidlertid også krævet ofre og vejen har været præget af både store opture og store nedture. Mit livs rejse har givet mig en masse gode erfaringer, som jeg gerne deler ud af på en underholdende, informativ og selvironisk facon.

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

Skal man være røver for at fortælle røverhistorier? Næh, men det hjælper, hvis man har rejst rundt i verden og set, oplevet og mødt lidt af hvert. Det har Jan Tvernø – eventyrer og iværksætter, og nu fortæller han om sine mange rejser og de mennesker, han har mødt på alverdens landeveje og midt ude i ingenting.

Han er så god til det, at du helt glemmer, at du ikke selv var med på turen. Men du ville ønske, at du var!

Hør om hvordan man takler to sikkerhedslandinger på Papua Ny-Guinea og om mødet med bjerggorillaer i Uganda. Du får også gode råd til hvad man tager med som værtindegave, når man er på besøg hos nomader i Mongoliet, og du får indsigt i hvilke tanker man gør sig, når man står på toppen af Perus højeste bjerg og ved, at man stadig mangler den farligste del af turen – at komme sikkert ned igen.

Foredraget giver dig kort sagt en oplevelse ud over det sædvanlige, der bakkes op af Jans egne fantastiske fotos.

Jan ”Lama” Tvernø har de seneste ti år drevet rejsebureauet Happy Lama Travel, der arrangerer rejser ud fra filosofien om, at hvis der er en plet på et landkort, så kan man komme dertil og eksistere. Det har givet Jan en masse spændende og bizarre rejseoplevelser, som han gerne fortæller om på en levende, informativ og underholdende facon.

”På mine rejser har jeg altid stræbt efter at opleve det ekstraordinære. Jeg har altid opsøgt det højeste bjerg, den mest støvede vej, den fjernest beliggende landsby, det højeste bjergpas og andre spektakulære steder. Jeg er typen, der uvilkårligt drejer til højre fra hovedvejen, hvis sidevejen fortaber sig i horisontens intethed.

Passionen for det bemærkelsesværdige og ekstraordinære rejsemål er en meget stor del af min rejsefilosofi, og jeg arbejder konstant på nye rejseidèer”

X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten

Lyder Transdniestrien, Gagausien, Nagorno-Karabakh, Karalkalpakstan og Gorno-Badakshan bekendt og som kandidater til dit næste rejsemål?

Tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret rejse fra vores egen baghave i Østeuropa via Stalins barndomshjem i Kaukasus til de svært tilgængelige grænseområder mod Afghanistan og Kina.

Jan Tvernø tager dig med på en spændende og kontrastfyldt fotografisk rejse i selvudråbte republikker som ingen anerkender og til autonome regioner, som indfører deres egne tidszoner, fordi de egentlig identificerer sig mere med nabolandet end det land de nu er en del af.

Jan Tvernø blev på sin første rejse i en tidligere sovjetrepublik fascineret af den dybe identitetskrise som de nye nationer stadig gennemgår her ca. 25 år efter Sovjetunionens kollaps. En identitetskrise som afspejler sig i bizarre forklaringer, tvivlsom historie, persondyrkelse, evig selvhævdelse og glemte konflikter.

Vi kommer forbi både hammer og segl, Leninstatuer, miljøkatastrofer og moderne tider med dyre biler og Gucciure.

Samtidig skildres også nogle smukke nationer med dybe traditioner og gæstfrie befolkninger.

Just another day at the office

Eventyrer og gør-det-selv-iværksætter, Jan Tvernø, fortæller med en uhøjtidelig blanding af selvironi og brugbare pointer om at gøre passion til indkomst.

Jan Tvernø har aldrig været bleg for at skille sig ud og gå sin egen vej. I 2007 ledte han med lys og lygte efter et rejsebureau, der kunne arrangere en individuel rejse til Peru for ham. Det eneste krav var, at turen skulle være anderledes end dem, man kunne finde i et rejsekatalog.

Det blev hurtigt klart for Jan, at han måtte tage sagen i egen hånd, hvis han ville rejse off the beaten track. Efter hjemkomsten fra Peru etablerede han rejsebureauet Happy Lama Travel – overbevist om at der måtte være andre, der ønskede den der ud-over-det-sædvanlige rejseoplevelse ligesom ham selv.

Siden 2007 har Jan sendt hundredvis af rejselystne, nysgerrige og eventyrhungrende mennesker ud til alverdens afkroge på deres livs rejse.

Jan Tvernø fortæller med selvironi og indlevelse om, hvordan hans rejse som iværksætter og utraditionel eventyrer har givet ham masser af erfaring med i rygsækken. Undervejs deler han rundhåndet og ærligt ud af nogle af de væsentligste pointer:

- Hvor går grænsen mellem overvejet galskab og hovedløs gerning?
- Hvordan ved man, om man har fået en god og bæredygtig idé?
- Hvad og hvem følger med, når man griber chancen?
- Hvordan man kommer langt på fandenivoldskhed og laid back attitude
- Hvordan laver man spin off på den gode idé?
- At turde starte fra scratch og give slip på det sikre
- Om at ryge i mismodets huller undervejs og tvivle på projektet – og så alligevel ikke.

Alt sammen bliver flittigt krydret med røverhistorier og mange flotte billeder fra Jans mange spændende rejser til især Sydamerika og Centralasien.

Forbered dig på et par inspirerende timer ”Lamalike – off the beaten track”

Foredrag

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje
X-CCCP – Identitetskriser på Østfronten
Just another day at the office