Henrik Mathiasen

Erklæret optimist og manden bag award-showet Årets Optimist

Henrik Mathiasen præsenterer sig selv som ”erklæret optimist” og har gennem årene inspireret en perlerække af danske og udenlandske virksomheder i optimismens mentale værktøjer. Under sine foredrag og gennem sine bøger dokumenterer han, hvordan personer opnår mere succes både personligt og professionelt gennem et bevidst valg om en optimistisk tilgang. Henrik argumenterer samtidigt for, hvorfor optimisme intet har med det berømte ”positiv politi” at gøre. Altså dem, der synes at alt bare er fantastisk. Dette er urealistisk. Alle mennesker oplever modgang i deres liv og det er her, hvor optimisterne adskiller sig fra pessimisterne. Hvor pessimisterne sætter sig ned og beklager den opståede modgang, så reagerer optimisterne helt anderledes. De anerkender modgangen, men siger herefter: ”Det var ikke så godt det der – men hvad kan jeg gøre ved det”?

Som alle andre har Henrik Mathiasen også oplevet modgang. Men det er ikke modgangen i sig selv, der definerer os – det er derimod måden, hvorpå vi håndterer den modgang, livet tildeler os. Henrik Mathiasen har taget den inspirerende rejse fra at være en usikker stammer til at være en yderst populær foredragsholder og underviser i det danske erhvervsliv. Dette er i sig selv en nærmest naturstridig bedrift. Specielt hvis man tænker på, at undersøgelser viser, at den mest udbredte frygt i verden, er at stille sig op og tale til en forsamling. Til sammenligning kommer døden ind på en pæn fjerdeplads! Vores tanker betyder i den grad noget.

Udgangspunktet for  Henrik har været en stålsat tro på, at man kan, hvad man vil. Ingen skulle sætte en begrænsning op og sige, ”at fordi du stammer, så kan du ikke holde foredrag og undervise”. Ved konstant at søge efter værktøjer, der kunne hjælpe og en iver efter konstant dygtiggørelse inden for sin metier, står Henrik i dag med et cv, der udover talrige opgaverne  hos erhvervslivet tæller besøg hos folkeskoler, handelsskoler, universiteter, hospitaler, idrætsforeninger og kommuner. Optimisme er for alle – og det er nemt at lære.

Henrik Mathiasens elsker begrebet ”Infotainment”. Det må og skal være underholdende at lære nyt, hvorfor humor og storytelling er en væsentlig del af hans foredrag. Henrik har sat en dyd i at gøre komplicerede emner simple. Er det for indviklet eller fylder teorien for meget, så kommer målsætningerne aldrig ud at leve. Så det er i øjenhøjde med publikum, der får leveret en køreklar opskrift på at blive optimister – og der er fuld smæk på inspirationen.

Optimisten - Den virkelige vinder

Hvorfor vurderes pessimister som realistiske væsener, vi kan stole på, mens optimister kategoriseres som blåøjede og naive? Det giver ingen mening, da optimister er mere succesfulde og konsekvent opnår bedre resultater. Hvordan vil du helst være og opfattes? Det er ene og alene op til dig selv. Hvad med Jobtimisme? Forestil jer produktiviteten, når hele virksomheder summer af optimisme. Den gode nyhed: Optimisme kan læres – Få en kort og succesrig opskrift på, hvordan I bliver mere optimistiske. Det er nemt. Hvis man vil! Bliv løbende testet og følg udviklingen I jeres niveau af optimisme. Lad optimisme blive jeres fælles sprog i virksomheden.

Den optimistiske leder - er en succesfuld leder

Henrik Mathiasen har uddannet tusindevis af ledere og fundet frem til ét kardinalpunkt: Optimisme! Millioner af amerikanere vælger gang på gang den mest Optimistiske kandidat til præsident. Vi vil have Optimistiske ledere. Optimister er kendetegnet ved, at de er ekstremt dygtige til at håndtere modgang – for de handler. Alle kan sejle et skib på det blikstille hav. En god leder prøver at motivere sine medarbejdere. En Optimistisk leder inspirerer sine medarbejdere. Få opskriften på Optimisme og gør en forskel i din egen virksomhed.

Kejserens ny klæder

Man tror ikke nødvendigvis på det man ser. Men man ser det, som man allerede har besluttet sig for at tro på! Har jeres gruppe, afdeling eller virksomhed også tendens til at se alle nye initiativer, opgaver eller sågar nye kunder som problemer? Få en inspirerende QuickTalk, der giver jer det rette fokus og får jer til at se tingene, som de rent faktisk er. Find samtidigt ud af, hvad Bill Gates kunne, men som var en mangelvare hos blandt andet Nokia, Kodak og Commodore.

Foredrag

Optimisten - Den virkelige vinder
Den optimistiske leder - er en succesfuld leder
Kejserens ny klæder