Henrik Holstein

Man er i Holsteins univers længe efter at hans foredrag er slut

Henrik greve Holstein, født 1954, forfatter og foredragsholder

​Det er Historie, som optager Henrik Holstein, og han formidler historie med smittende gejst og ikke uden humor i sine foredrag og præsentationer eller som guide.

Holstein er forfatter og foredragsholder, og lejlighedsvis public affairs-rådgiver for ambassader, virksomheder og privatpersoner. Han har desuden været virksomhedsleder, iværksætter, og underviser. I den såkaldte ‘fodnoteperiode’, som sluttede 1988, var han politisk rådgiver for den amerikanske ambassadør.

For tiden skriver Holstein på en bog om de tyskere, som hjalp danskere, der var i fare for at blive arresteret eller henrettet under den tyske besættelse 1940-45.

JØDEAKTIONEN, som 99% af Danmarks jøder overlevede: Den rigtige historie

Jødeaktionen blev indledt den 1. oktober 1943 af den tyske rigsbefuldmægtigede dr. Werner Best og det tyske politi med det formål af deportere Danmarks ca. 7.000 jøder til en usikker skæbne i Tyskland, formentlig døden i kz-lejre. Da Nazi-Tyskland kapitulerede i maj 1945 var ca. 60 ældre og svagelige jøder døde. D.v.s. at godt 99% af Danmarks jøder overlevede, hvilket er uden sidestykke i nazisternes jødeforfølgelser. Hvordan gik det faktisk for sig?

SLESVIG og HOLSTEN - hvad gik galt?

Da vi mistede Slesvig og Holsten i 1864, skyldtes det konflikter, som havde luret under overfladen lige siden de to hertugdømmer blev forenet. Det var faktisk nærmest et mirakel at de to hertugdømmer havde holdt sammen under den danske konge i de foregående 400 års omtumlede historie. Hvad var det der skete, og hvorfor gik det galt?

JOHANNITERORDENEN gennem 1000 år - Verdens ældste ridderorden - virker stadig

I 1040'rne, måske allerede i 1023, blev et hospital oprettet i Jerusalem tæt ved Den hellige Grav. Det var begyndelsen til den organisation, hvis medlemmer i 1100-tallet forsvarede Den hellige Grav, i 1500-tallet afviste Suleiman den Stores angreb, og i 1900-tallet bekæmpede Hitler. Sideløbende gennem alle årene har ordenen drevet hospitaler - det gør den stadig. Hvorfor findes denne orden stadig i 2018, og hvordan kan den tolereres i det moderne samfund?

Foredrag

JØDEAKTIONEN, som 99% af Danmarks jøder overlevede: Den rigtige historie
SLESVIG og HOLSTEN - hvad gik galt?
JOHANNITERORDENEN gennem 1000 år - Verdens ældste ridderorden - virker stadig