Deniz Serinci

Ekspert i islam, social kontrol og Tyrkiet

Journalist og forfatter til fem bøger; To om Islamisk Stat (IS), to om Tyrkiet og en om kurderne. Fungerede som islam-ekspert for Radio24syv i 2017. Graverjournalist på Ekstra Bladet 2017.

Foredrag 1: Hvordan modvirker man islamisk radikalisering?

Deniz har skrevet to bøger om IS. Han har interviewet danske Syrienskrigere og besøgt Islamisk Stat (IS)-områder i Irak og Syrien 12 gange på 3 år. Endvidere har Deniz været graverjournalist på Ekstra Bladet med fokus på danske Syrienskrigere. Han vil besvare: Hvem er de hjemvendte 67 Syrienskrigere? Hvem er de 21 kvinder fra Danmark, der tog til Syrien? Hvordan er de blevet radikaliseret og hvordan modvirker vi radikalisering?

Foredrag 2: Hvordan modvirker vi Social Kontrol?

Undersøgelser har påvist massiv social kontrol blandt nydanskere; eksempelvis føler hver tredje indvandrerpige ikke, at hun må få en kæreste. Deniz er barn af et fætter-kusine-tvangsægteskab, hvor genetiske problemstillinger har medført livsvarige skader for ham. Han udøvede selv social kontrol tidligere, indtil han selv blev ramt af det samme. Nu holder han foredrag om hvordan man modarbejder problemet og er i gang med at skrive en bog om emnet. Foredraget vil omhandle årsager, konsekvenser og løsninger på social kontrol, tvangsægteskaber og æresdrab.

Foredrag 3: Tyrkiet

Deniz har skrevet to bøger om Tyrkiet. Hvor er Tyrkiet på vej hen med præsident Erdogan? Vil forholdet til EU bestå? Hvilken rolle vil islam få?

Foredrag

Foredrag 1: Hvordan modvirker man islamisk radikalisering?
Foredrag 2: Hvordan modvirker vi Social Kontrol?
Foredrag 3: Tyrkiet