David Trads

Politisk ekspert, debattør, journalist og radiovært

Siden han forlod Folkeskolen har han boet og arbejdet halvdelen af tiden i andre lande – USA, Rusland, Latinamerika og Mellemøsten. Han har været journalist og topchef på så forskellige medier som DR, Information, Jyllands-Posten, Nyhedsavisen, Berlingske, TV2 med mere.

Trads er en meget erfaren foredragsholder, som engagerer, tænder og begejstrer sit publikum som få. Han er typen, som både kan tale til et fyldt gymnasium, en virksomheds ledelse, generalforsamlinger, en foredragsforening eller noget helt femte. Underholdende, skarpt, vidende. Du kender ham fra tv – især fra DR2s Deadline, Go’Morgen Danmark, Aftenshowet og TV2 News’ Besserwisserne. I dag er han foredragsholder, klummeskribent, forfatter og radiovært.

Før hvert foredrag diskuterer Trads gerne det præcise emne med kunden for at ramme det helt rigtige emne og den rette tone. Han taler ligeså gerne med en powerpoint som uden. Det vigtigste er engagementet med publikum.

Hvad pokker er det egenligt, der sker i verden?

Den tryghed, vi havde vænnet os til, er rystet: USA’s århundrede er omme og EU er svækket. Kina og Rusland udfordrer Vestens dominans. Islamisk Stat og andre terroriserer. Krige og uro hærger Mellemøsten og Nordafrika. Flygtningene som aldrig før søger mod os. Hvad i alverden er det egentlig, der sker i verden.

I sit populære foredrag trækker David Trads, der som journalist har dækket det meste af verden, de store linjer. Udfordringerne er enorme, men, som Trads understreger i foredraget, så har Vesten før oplevet kriser, overlevet dem og kommet stærkere videre. Foredraget giver tilhørerne et unikt overblik og en stærk forståelse for, hvad der sker, og, ikke mindst, hvordan vi kommer styrket ud af problemerne.

Sådan gør vi det multikulturelle Danmark til en succes?

På bare en enkelt generation er vi gået fra at være et land, hvor næsten alle var hvide, kristne og danskere i flere generationer. Sådan er det ikke længere. Danmark er et multikulturelt samfund, hvor snart hver tiende er indvandrer eller efterkommer. Mange ser det som et stort problem. Ikke David Trads, som ud fra sine mange år i Amerika er sikker på, at vi kan blive et endnu rigere land af indvandringen.

Vi skal bare lære at gøre det forskellige til vores fordel, ikke en ulempe. Stop med at fokuse på de ting, som går galt – og brug i stedet de utallige gode eksempler til at lære at blive endnu bedre. I dette populære og ofte provokerende foredrag forklarer Trads, hvordan USA er blevet klodens rigeste på grund af indvandring, og via konkrete danske eksempler giver han et optimistisk bud på, hvordan vi kan følge samme vej.

Hvad sker der i USA efter Obama?

Da Barack Obama for otte år siden blev valgt til USAs første sorte præsident, var klodens vigtigste nation som genfødt. Lige siden har han stået for enorme sociale fremskridt med især sundhedsreformen. Alligevel er Amerika i dag et dybt splittet samfund: Uligheden vokser dramatisk. Sorte og latinos er fortsat samfundets bund. Middelklassen føler sig overset. Det er samfund i dyb krise, som nu går til valg.

Med Donald Trump som en mulig ny præsident står vi over for en valgkamp som aldrig før. Den retning, som USA kan ende med, er nærmest uoverskuelig farlig. Selv hvis Hilllary Clinton vinder, er alt ændret. Trads, som har boet i USA i godt 10 år, forklarer, hvorfor det er kommet så vidt. Det handler især om at forstå, at mange amerikanere for første gang føler, at de bedste tider er bag dem, ikke foran dem.

Foredrag

Hvad pokker er det egenligt, der sker i verden?
Sådan gør vi det multikulturelle Danmark til en succes?
Hvad sker der i USA efter Obama?